Socialinėje žiniasklaidoje išplatintuose vaizduose matyti, kaip didžiulis gaisras veržiasi iš biurų pastato užstatytame miesto rajone, o virš ugnies virsta didžiulis juodų dūmų pliūpsnis.

Keli netoliese esantys pastatai Rostovo mieste, esančiame maždaug už 120 km nuo Ukrainos sienos, buvo evakuoti atsargumo sumetimais, pranešė regiono gubernatorius.

Pareigūnas Vasilijus Golubevas sakė, kad gaisras išplito 800 kvadratinių metrų plote ir kilo dėl „trumpojo jungimo“, kuris sukėlė „degalų ir tepalų talpyklų sprogimą“.

Nuo tada, kai Kremlius praėjusių metų vasario mėnesį užpuolė Ukrainą, Rusijos teritorijoje įvyko keli sabotažo atvejai, kurie priskiriami Ukrainos partizanams.

Ukrainos prezidento padėjėjas Mychailas Podoliakas sakė, kad incidentas veikiau rodo „paniką“, „silpnėjančią valdžios kontrolę“ ir „vidinį konfliktą“.

„Ukraina nesikiša, bet su malonumu stebi...“ – pridūrė jis tviteryje paskelbtame pranešime.

FSB, be kita, yra atsakinga ir už Rusijos sienų apsaugą. Netoli Ukrainos esančiame regione pastaruoju metu ne kartą įvyko incidentų su raketomis ir dronais. Tarnyba teigia ne kartą atskleidusi sabotažo aktus prieš Rusijos infrastruktūrą, vykdomus Maskvai kariaujant su Ukraina.

Pagrindinė pasieniečių užduotis – užkirsti kelią neteisėtam įtariamų sabotažo grupuočių patekimui į regioną, teigiama oficialioje informacijoje.

Belgorodo srityje, kuri taip pat yra netoli sienos, valdžia ketvirtadienį vėl pranešė, kad Rusijos oro gynyba paleido dvi raketas.

Kaip ir ankstesnę dieną, kai buvo kalbama apie tris paleistas raketas, Belgorodo mieste krentančios raketų nuolaužos vėl pataikė į gyvenamuosius pastatus ir juos apgadino – šį kartą taip pat ir į administracinius pastatus.

Gubernatorius Viačeslavas Gladkovas sakė, kad aukų nebuvo. Jis apkaltino Ukrainos karius padidėjusiu aktyvumu. Per pastarąsias keturias dienas nuo nuolaužų nukentėjo 58 pastatai ir 31 automobilis, sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją