Bendrovės kibernetinio saugumo tyrimų ir analizės komandos pranešime, apžvelgiančiame per karą Rusijos vykdytas kibernetines operacijas, sakoma, kad nuo 2023 m. sausio „Microsoft“ stebi, kaip Rusijos programišiai prisitaikė ir didina naikinimo ir žvalgybos duomenų rinkimo apie Ukrainos ir jos partnerių civilinius ir karinius objektus pajėgumus.

Pasak ekspertų, panašu, kad viena programišių grupė „rengiasi naujai destrukcinei kampanijai“. Gali būti, kad jos taikiniai bus „ne Ukrainoje esančios organizacijos, kurioms tenka svarbus vaidmuo Ukrainos tiekimo linijose“.

Taip pat intensyvėja slaptos Rusijos kibernetinės operacijos, skirtos tiesiogiai sukompromituoti organizacijas, esančias Ukrainai padedančiose šalyse. „Amerikos ir Europos šalyse, ypač Ukrainos kaimynėse, Rusijos veikėjai ieško prieigos prie vyriausybės ir komercinių organizacijų, dalyvaujančių pastangose paremti Ukrainą“, – sakė „Microsoft“ skaitmeninių grėsmių analizės centro generalinis direktorius Clintas Wattsas.

Pranešta, kad Vokietijos ir Ukrainos teisėsaugininkai, padedami Europolo, JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir Nyderlandų valdžios institucijų, surengė daugybę reidų, tirdami kelerius metus veikusios tarptautinės programišių grupės bylą. Tarp įtariamųjų yra Rusijos piliečių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją