L. Austinas teigė S. Šoigu pasakęs, kad JAV ir toliau skraidys ten, kur tarptautinė teisė leidžia tokią veiklą.

„Jungtinės Valstijos skraidys ir vykdys operacijas visur, kur leidžia tarptautinė teisė. Labai rimtai vertiname bet kokią eskalacijos galimybę, todėl esu įsitikinęs, kad komunikacijos linijas svarbu išlaikyti atviras. Manau, labai svarbu, kad galime pakelti telefono ragelį ir pasikalbėti vieni su kitais“, – sakė L. Austinas.

Tuo metu Rusijos gynybos ministras trečiadienį pareiškė Pentagono vadovui, kad incidentą su dronu lėmė „padidėjusi“ Vašingtono žvalgybinė veikla prieš Rusiją, pranešė Maskva.

Jungtinės Amerikos Valstijos antradienį apkaltino Rusiją, kad ši virš Juodosios jūros numušė vieną iš JAV stebėjimo bepiločių orlaivių „Reaper“, kai su juo susidūrė Rusijos karo lėktuvas Su-27. Rusija neigia tyčia numušusi droną.

Tai pirmas toks incidentas tarp Maskvos ir Vašingtono nuo tada, kai prezidentas Vladimiras Putinas 2022 m. vasarį pasiuntė kariuomenę į Ukrainą.

Trečiadienį gynybos ministras S. Šoigu sakė JAV gynybos sekretoriui L. Austinui, kad incidentą lėmė „padidėjusi žvalgybos veikla prieš Rusijos Federacijos interesus“, jis taip pat apkaltino JAV „nepaisant ribotų skrydžių zonos“, Maskvos nustatytos pradėjus kampaniją Ukrainoje, sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

Ministerija taip pat perspėjo, kad į bet kokias būsimas JAV „provokacijas“ bus reaguojama „proporcingai“.

„Amerikiečių strateginių nepilotuojamų orlaivių skrydžiai prie Krymo krantų yra provokuojančio pobūdžio, o tai sudaro prielaidas, kad padėtis Juodosios jūros zonoje paaštrės“, – nurodė ministerija.

„Rusija nėra suinteresuota tokia įvykių raida, tačiau ji ir toliau proporcingai reaguos į visas provokacijas“, – priduriama pareiškime.

Kitame Rusijos gynybos ministerijos pranešime sakoma, kad Rusijos kariuomenės Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas kalbėjosi su JAV Jungtinio štabo vadų pirmininku Marku Milley, bet daugiau informacijos apie šį pokalbį iškart nebuvo pateikta.