Tai pranešė naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi Pietų Korėjos ginkluotųjų pajėgų Jungtiniu štabų viršininkų komitetu.

Pasak Japonijos gynybos ministerijos, raketa skriejo apie valandą ir nukrito už šalies išskirtinės ekonominės zonos ribų, už maždaug 250 km nuo Hokaido salos.

Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeolas ir Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida planuoja surengti viršūnių susitikimą Tokijuje. Svarbūs šių derybų darbotvarkės klausimai bus Šiaurės Korėjos branduolinės ginkluotės ir raketų keliamos grėsmės.

Ankstesnį raketų bandymą Šiaurės Korėja atliko antradienio rytą. Ji iš savo vakarinės pakrantės paleido dvi trumpojo nuotolio balistines raketas Japonijos jūros link.

Pirmadienį Seulas ir Vašingtonas pradėjo 11 dienų truksiančias karines pratybas „Freedom Shield“ („Laisvės skydas“), kurias Pchenjanas tradiciškai smerkia kaip „agresyvaus karo prieš jį repeticiją“.

Šiaurės Korėjos balistinių raketų ir branduolinės ginkluotės kūrimo programas draudžia JT Saugumo Tarybos rezoliucijos. Tačiau Pchenjanas teigia, kad ginklų kūrimas yra būtinas siekiant duoti atkirtį Vašingtono ir jo sąjungininkų „priešiškai politikai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją