Devyni žmonės žuvo Sanliurfos provincijoje prie sienos su Sirija, dar vienas žmogus žuvo Adijamano provincijoje, esančioje maždaug už 110 km į šiaurę, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“. Manoma, kad dar šeši žmonės Sanliurfoje dingo be žinios.

Valdžios institucijos „baiminasi, kad žuvusiųjų skaičius gali didėti“ dėl „neįprastų“ liūčių, valstybiniam transliuotojui „TRT Haber“ sakė Sanliurfos gubernatorius Salihas Ayhanas.

Adijamane, Tuto rajone, potvynio vanduo nunešė konteinerinį namą, kuriame buvo įsikūrusi šeima, ir žuvo vienas žmogus, žurnalistams sakė Turkijos vidaus reikalų ministras Süleymanas Soylu. Jis perspėjo vietos gyventojus laikytis atokiau nuo upių.

Keturi žmonės, buvę konteineriniame name, dingo, pranešė „TRT Haber“.

Praėjusį mėnesį regioną sukrėtė pražūtingas žemės drebėjimas, per kurį žuvo beveik 48 000 žmonių, o apie 2 mln. buvo priversti evakuotis į laikinas pastoges, pavyzdžiui, palapines ir konteinerinius namelius.

Keletas palapinių, kuriose gyveno nuo žemės drebėjimo Adijamane nukentėję žmonės, buvo užlietos, todėl nukentėjusiųjų, įskaitant vaikus ir pagyvenusius žmones, gyvenimo sąlygos dar labiau pablogėjo.

Potvyniai nunešė kelis automobilius, apgadino kelius ir tiltus, nukentėjo ligoninės ir prekybos centrai centrinėje Sanliurfos dalyje. Gelbėtojų komandos, žandarmerija ir vietiniai gyventojai bendromis pastangomis gelbėjo įstrigusius žmones, rodė transliuotojo „HaberTürk“ filmuota medžiaga.

Sanliurfoje buvo uždarytos mokyklos, o valdžios institucijos ragino vietos gyventojus evakuotis į saugesnes vietoves.

Artimiausias dvi dienas laukiama smarkaus lietaus, pranešė nelaimių valdymo institucija AFAD, perspėdama vietos gyventojus saugotis naujos audros ir potvynių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją