Apžiūra parodė, kad Luise mirė nuo daugybinių sužalojimų peiliu, žurnalistams sakė prokuroras Mario Mannweileris, pridūręs, kad nusikaltimo įrankis dar nerastas.

„Remiantis iki šiol atlikto tyrimo duomenimis, darome prielaidą, kad šį nusikaltimą įvykdė du vaikai, pažinoję auką. Tai aiškėja tiek iš įkalčių, tiek iš apklausų, kurias atlikome su šiais dviem vaikais, turinio“, – teigė prokuroras Mario Mannweileris.

Kadangi šiems vaikams yra 12 ir 13 metų, jiems netaikomi baudžiamieji įstatymai, kurie nepilnamečiams Vokietijoje galioja tik nuo 14 metų. Anot M. Mannweilerio, dabar jie yra jaunimo reikalų tarnybos rankose.

„Tai, kas vaikams gali tapti motyvu padaryti nusikaltimą, suaugusiesiems gali net neateiti į galvą. Todėl dabar nieko apie tai negalime pasakyti, nes priešingu atveju būčiau priverstas atskleisti tyrimo detales, o to daryti man neleidžiama“, – pažymėjo jis.

Nėra jokių įrodymų, kad įvykdant šį nusikaltimą, būtų dalyvavęs koks nors kitas asmuo ar kad prieš auką buvo naudota seksualinė prievarta, sakė M. Manweileris, atsisakydamas pateikti daugiau informacijos.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad minimi vaikai yra mergaitės. Kiek vėliau prokuroras įtariamus vaikus taip pat pavadino mergaitėmis.

Mažo miestelio, esančio už maždaug 80 km į rytus nuo Kelno, kur įvyko nusikaltimas, gyventojus ištiko šokas. Miestelyje vėliavos nuleistos iki pusės stiebo.

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės ministras pirmininkas Hendrikas Wüstas neslėpė esąs sukrėstas. „Slysta žemė iš po kojų“, – sakė jis.

Atlikus aukos skrodimą, ant jos kūno aptikta daugybė peilio dūrių. Luizė nukraujavo. Nusikaltimo įrankis kol kas nerastas.

Įtariamos mergaitės pateko į tyrėjų akiratį, nes jų pasakojimas per pirmąją apklausą prieštaravo kitų liudininkų teiginiams. Per pakartotinę apklausą jos galiausiai prisipažino. Prieš tai mergaitės policija nebuvo žinomos.

Po 40 darbo metų vis dar pasitaiko įvykių, kurie atima žadą, sakė Koblenco policijos viceprezidentas Jürgenas Süsas. Koblenco prokuratūros vadovas Mario Mannweileros pabrėžė, kad „tai nėra kasdienybė“. Kadangi spėjamos žudikės dar yra vaikai, tai, anot jo, reiškia, „kad nebus jokių baudžiamųjų sankcijų, nes tai draudžia įstatymas“. 12 ir 13 metų mergaitės dabar yra „saugioje erdvėje, jomis rūpinasi Jaunimo reikalų tarnyba“.

Be žinios dingusi 12-metė Luizė buvo rasta negyva sekmadienį netoli dviračių tako Reino krašto-Pfalco teritorijoje prie pat sienos su Šiaurės Reino-Vestfalijos žeme.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)