Du sviediniai buvo paleisti penkių minučių intervalu apie 16.45 val. vietos ir Lietuvos laiku į kelią Časiv Jaro pietiniame pakraštyje. Šis kelias veda į netoliese esantį Bachmutą, ten verda ilgiausias ir kruviniausias per Rusijos invaziją mūšis.

Buvo girdėti, kaip švilpia sviediniai ir pasigirsta sprogimai, sukelti šaudmenų, išleidžiančių mažus degančius baltojo fosforo kamuoliukus, kurie lėtai krinta ant žemės. Kamuoliukai padegė augmeniją abiejose kelio pusėse futbolo aikštės dydžio plote.

AFP negalėjo patvirtinti, ar taikinys buvo Ukrainos pajėgų pozicijos, tačiau prie kelio išdegusioje vietoje stovėjo žalias sunkvežimis su baltu kryžiumi – Ukrainos kariuomenės ženklu. Artimiausi namai buvo maždaug už 200 metrų nuo išorinio paveiktos teritorijos krašto.

Ginklai, kuriuose yra fosforo, yra padegamieji ginklai, draudžiami naudoti prieš civilius, bet pagal 1980 m. Ženevoje pasirašytą konvenciją jie gali būti naudojami prieš karinius taikinius. Nuo karo pradžios Kyjivas kelis kartus kaltino Maskvą panaudojus šiuos ginklus, taip pat ir prieš civilius, Rusijos kariuomenė tai kategoriškai neigia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)