„Gynybinė operacija šiame rajone turi lemiamą strateginę reikšmę siekiant sulaikyti priešą. Ji yra raktas į viso fronto gynybos stabilumą“, – sakė Ukrainos kariuomenės vadas Valerijus Zalužnas.

Ukrainos miesto gynyba tampa rizikinga, nes Rusijos sausumos pajėgos, vadovaujamos samdinių grupuotės „Vagner“, praneša apie laimėjimus, kurie signalizuoja, kad miestas netrukus gali būti apsuptas.

Tačiau prezidento Volodymyro Zelenskio biuras antradienį paskelbtame pareiškime teigė, kad Ukrainos vadovas susitiko su aukšto rango kariuomenės vadais ir sutarė, kad jų pajėgos turėtų likti apgultame mieste.

„Apžvelgę gynybinės operacijos Bachmuto sektoriuje eigą, visi kariuomenės štabo nariai išreiškė bendrą poziciją dėl tolesnio Bachmuto laikymo ir gynimo“, – sakoma V. Zelenskio biuro pareiškime.

Analitikai sumenkino strateginę Bachmuto, kaip karinio laimėjimo, reikšmę, tačiau miestas įgijo svarbų politinį vaidmenį, nes abi pusės kovai skyrė daug išteklių.

Miestas, kuriame prieš karą gyveno apie 70 tūkst. žmonių, tebėra svarbus Donecko regiono, kurį Kremlius pernai paskelbė aneksavęs, nors jo visiškai nekontroliavo, centras.

Rusijos paskirtas Donecko regiono vadovas Denisas Pušilinas antradienį žurnalistams sakė, kad „įnirtingi mūšiai“ vyksta „dėl kiekvieno Bachmuto metro“. „Ukrainos režimas absoliučiai neatsižvelgia į daugybę nuostolių“, – sakė jis.

Tuo tarpu grupuotės „Vagner“, kuri teigia vadovaujanti Rusijos puolimui Bachmute, vadovas sakė, kad Ukraina telkia pajėgas kontrpuolimui.

„Jie absoliučiai ruošiasi“, – socialinėje žiniasklaidoje teigė Jevgenijus Prigožinas, išdėstydamas, pasak jo, Kyjivo planus atremti miestą apsupusias jo pajėgas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją