JAV nacionalinis interesas esą yra saugoti savo sienas, stiprinti savo saugumo pajėgas, pasiekti energetinę nepriklausomybę ir ryžtingai pasipriešinti Kinijai. Tai, kad prezidento Joe Bideno vyriausybė išrašė Ukrainai „tuščią čekį“ tolesnei paramai be aiškaus tikslo, atitraukia dėmesį nuo „skubiausių JAV iššūkių“, teigė dešinysis politikas pirmadienio vakarą parodytoje laidoje.

„Fox News“ laidų vedėjas Tuckeris Carlsonas potencialiems Respublikonų partijos kandidatams į prezidentus nusiuntė klausimus apie karą Ukrainoje. Į juos, be kitų, raštu atsakė R. DeSantis ir buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

D. Trumpas į klausimą, ar „vienas centrinių amerikiečių nacionalinių strateginių interesų“ yra Ukrainoje priešintis Rusijai, atsakė „ne“. Tačiau tai esą Europos interesas. Dešinysis populistas pridūrė: „Todėl Europa turėtų mokėti daug daugiau nei mes arba tiek, kiek mes.“

Prognozuojama, kad pirminiuose respublikonų kandidato į JAV prezidentus rinkimuose dvikova vyks tarp D. Trumpo ir R. DeSančio. Buvęs prezidentas lapkritį paskelbė apie savo kandidatavimą rinkimuose. R. DeSantis to kol kas nepadarė, tačiau atitinkamo žingsnio laukiama.

Respublikonų gretose politikai vis reiškė abejones dėl didžiulės JAV pagalbos Ukrainai. Vis dėlto dauguma partijos narių, atrodo, pritaria šiai pagalbai.

Savo provokaciniais ir poleminiais pasisakymais žinomas „Fox News“ vedėjas T. Carlsonas yra aršus pagalbos Ukrainai kritikas. Jis ne kartą kėlė klausimą, kodėl JAV turėtų stoti į Kyjivo pusę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)