Tai antradienį per televizijos maratoną pareiškė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus, praneša „Ukrinform“.

„Pas mus viskas išlieka stabilu – stabiliai sunku, bet visiškai kontroliuojama Gynybos pajėgų. Bilogorivkos kryptimi priešas, be įvairaus kalibro artilerijos, tankų ir minosvaidžių, naudoja įvairią ginkluotę, taip pat aviaciją, nuolat bando pulti mūsų gynėjų pozicijas. Tokia pat sudėtinga padėtis tiek Kreminos, tiek Svatovės kryptimis, bet priešas ten nepasiekia laimėjimų. Nėra jokios reikšmingos pažangos ar dar ko nors. Nors ten rusai metė labai daug personalo ir technikos. Jie nuolat atakuoja, remiami tankų ir pėstininkų kovos mašinų, bet mūsų gynėjai didvyriškai juos atremia“, – sakė S. Haidajus.

Pareigūnas pridūrė, jog mūšio lauke galima pajusti, kiek daug Rusijos kariškių siunčiama į kovą, „nes jie tikrai praranda iki kuopos kareivių per dieną, tačiau puolimo bangų nemažėja“.

„Šios bangos nuolat ritasi viena po kitos, siekiama išvarginti mūsų gynėjus, nustumti juos ir veržtis toliau Charkivo ar Donecko srities kryptimi. Bet dar sykį pakartosiu – Ukrainos kariai tvirtai gina savo pozicijas, kad ir kaip būtų sunku, viskas visiškai kontroliuojama“, – pabrėžė S. Haidajus.

Anksčiau jis teigė, kad dėl didelių karinės technikos nuostolių rusai Kreminos kryptimi kariauja senais tankais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją