Pasak premjerės, būtų galima pagalvoti apie naikintuvų, išimtų iš Suomijos ginkluotųjų pajėgų ginkluotės, perdavimą Kyjivui.

Prezidento S. Niinistö nuomone, sprendžiant klausimus, susijusius su naikintuvais „Hornet“, lemiamą reikšmę turi Suomijos gynybos poreikiai. O kas bus daroma su nebeeksploatuojamais orlaiviais – antraeilis dalykas.

Anot valstybės vadovo, svarbesnis uždavinys – tiekti Ukrainai sviedinius ir šovinius, taip pat kitus šaudmenis iš Europos šalių.

„Mano nuomone, šalys kartu su profiline pramone turi išsiaiškinti galimybes padidinti artilerijos sviedinių gamybą. Jų dabar itin reikia“, – pareiškė S. Niinistö.

Ministrės pirmininkės S. Marin manymu, Suomija galėtų aptarti naikintuvų perdavimą Ukrainai.

„Kokia konkrečiai bus mūsų pagalba? Tai kartu spręs visos instancijos, atsakingos už išorinį ir vidinį mūsų šalies saugumą“, – pažymėjo ji.

„Suomija kol kas dar nepriėmė jokių sprendimų, bet aš manau, kad mes galime apsvarstyti šį klausimą ir prisidėti prie bendrų tarptautinių pastangų, kuriomis siekiama padėti Ukrainai“, – pareiškė vyriausybės vadovė.

S. Marin pabrėžė, kad kol kas niekas nežadėjo Ukrainai naikintuvų. Bet, premjerės nuomone, ukrainiečiams reikia sunkesnės ginkluotės, kad jie galėtų priešintis Rusijos armijai.

Suomija 2021 metų pabaigoje užsisakė Jungtinėse Valstijose 64 lėktuvus „F-35“. Visas užsakymas bus realizuotas ne anksčiau kaip pirmoje 2025 metų pusėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją