Kvebeko policijos atstovė seržantė Helene St-Pierre naujienų agentūrai AFP sakė, kad buvo suimtas 38 metų vietos gyventojas, tyrėjai aiškinasi, ar jis tyčia pervažiavo žmones Amqui miestelyje, maždaug už 650 kilometrų į šiaurę nuo Monrealio. Pasak jos, avarijos aplinkybes aiškinasi avarijos rekonstrukcijos ekspertai.

„Viskas rodo, kad tai pavienis įvykis, – sakė ji. – Pavojaus rajone nebėra ir tik vienas įtariamasis“. Incidentas įvyko netrukus po 15 val. pagrindinėje miestelio gatvėje. Vaizdingame Gaspė pusiasalyje įsikūręs miestelis turi maždaug 6000 gyventojų. Du žuvę vyrai buvo 60–70 metų amžiaus. Dviejų sužeistųjų būklė irgi sunki, pranešė policija. Kai kurie sužeistieji buvo nuvežti į ligoninę Kvebeko mieste.

Liudytojai pasakojo vietos žiniasklaidai, kad sunkvežimis partrenkė kelis žmones ant šaligatvio prie populiarios mažos alaus daryklos ir nuvažiavo dar 400–500 metrų keliu, vingiuodamas ir nutrenkdamas daugiau žmonių. Greitosios medicinos pagalbos medikai rado aukas skersai kelio ir ant šaligatvių abiejose pusėse. Po avarijos mėtėsi ir aplaužytas vežimėlis, buvo pranešta, kad tarp sužeistųjų yra ir vaikų, tačiau policija to nepatvirtino.

H. St-Pierre sakė, kad vairuotojas pabėgo iš įvykio vietos, bet vėliau pasidavė netoliese esančioje policijos nuovadoje.

„Šiandien mano širdis yra su Amqui, Kvebeko žmonėmis“, – tviteryje parašė ministras pirmininkas Justinas Trudeau. „Mums daugiau sužinant apie tragiškus įvykius, mintyse esu su visais nukentėjusiaisiais“, – pridūrė jis.

Šis incidentas įvyko praėjus mėnesiui, kai Monrealio priemiestyje autobusas rėžėsi į vaikų darželį, žuvo du ketverių metų vaikai, dar šeši buvo sužeisti. Policijos teigimu, vairuotojas tai padarė tyčia.

Liudytojai, po avarijos mėginę sutramdyti 51 metų vairuotoją, teigė, kad jo elgesys buvo padrikas, jis buvo nusivilkęs visus drabužius.

2018 m. vienas kanadietis nuomotu furgonu įsirėžė į pėsčiųjų minią Toronto centre, žuvo 11žmonių, 16 buvo sužeisti. Tai buvo didžiausias Kanados istorijoje toks aukų pareikalavęs išpuolis. Vairuotojas, kuriam tuo metu buvo 25 metai, 2022 m. liepą buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją