„Susitarimas numato mažiausiai 120 dienų pratęsimus, tad Rusijos pozicija pratęsti susitarimą tik 60-čiai dienų prieštarauja dokumentui, kurį pasirašė Turkija ir Jungtinės Tautos, – savo tviterio paskyroje parašė O. Kubrakovas. – Laukiame oficialios JT ir Turkijos, kaip šios iniciatyvos garantų, pozicijos.“

Anksčiau pirmadienį Ženevoje vyko derybos dėl galimybės pratęsti minėtą susitarimą. Po pokalbių Rusija pareiškė neprieštaraujanti sutarties pratęsimui, tačiau tik 60-čiai dienų.

Vadinamoji Juodosios jūros grūdų iniciatyva buvo pristatyta praėjusių metų liepą. Dėl jos buvo susiderėta tarpininkaujant JT ir Turkijai. Šis susitarimas padėjo nutraukti pernai kelis mėnesius Rusijos vykdytą Ukrainos grūdų eksporto blokadą.

Inciatyva lapkritį buvo pratęsta papildomomis 120-čia dienų, iki kovo 18 d. Nesant kurios nors pusės prieštaravimų, susitarimas automatiškai prasitęstų. Tačiau Rusija pastaruoju metu reiškė nepasitenkinimą dėl kai kurių sutarties dalių. Pirmadienį šalis šnekėjo apie būtinybę iš pradžių „normalizuoti“ jos žemės ūkio eksportą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją