Valstybės kontroliuojama KCNA pranešė, kad sekmadienio rytą iš povandeninio laivo „8.24 Yongung“ buvo paleistos dvi „strateginės sparnuotosios raketos“. Povandeninis laivas buvo vandenyse prie Kiongfo įlankos ir „tiksliai pataikė į iš anksto nustatytą taikinį“ Rytų jūroje, raketa per daugiau nei dvi valandas nuskriejo1500 kilometrų „aštuoneto formos skrydžio orbitomis“, pranešė KCNA.

Pietų Korėjos generalinis štabas patvirtino, kad buvo atliktas ginklo bandymas, tačiau atstovas sakė, kad užfiksuoti duomenys skiriasi nuo Šiaurės Korėjos pateiktos informacijos.

Nuo praėjusių metų įtampa Korėjos pusiasalyje vėl gerokai išaugo. Šiaurės Korėja vis dažniau bando branduolines raketas, nepaisydama tai draudžiančių Jungtinių Tautų rezoliucijų. JAV ir Pietų Korėja atnaujino plataus masto bendras karines pratybas. Siekdamos atgrasyti Šiaurės Korėją, JAV dislokavo Pietų Korėjoje 28 500 karių. Pietų Korėją, kaip ir Japoniją, saugo JAV branduolinis skėtis, nė viena šių Azijos šalių neturi savo branduolinių ginklų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją