Skelbiama, kad tai Černihivo srities teritorinės gynybos 119-osios atskirosios brigados 163-iojo bataliono snaiperis Oleksandras Macijevskis.

Tyrėjai jo tapatybę nustatė pabendravę su žuvusio kariškio artimaisiais ir draugais, taip pat apdoroję foto ir vaizdo medžiagą. Tarnyba taip pat gavo teismo ekspertizės išvadą, kuri patvirtino, kad vaizdo įraše pavaizduotas kariškis yra O. Macijevskis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienio vakaro kreipimesi paskelbė, kad O. Macijevskiui suteikė Ukrainos didvyrio vardą.

Pasak V. Zelenskio, O. Macijevskis bus prisimintas amžinai.

„Šiandien suteikiau Ukrainos didvyrio vardą Oleksandrui Macijevskiui. Kareiviui. Žmogui, kurį žinos visi ukrainiečiai. Žmogui, kurį prisimins amžinai. Už drąsą, už pasitikėjimą Ukraina ir už jo „Šlovė Ukrainai!“ Šlovė didvyriui! Šlovė didvyriams! Šlovė Ukrainai!“ – sakė Ukrainos prezidentas.

Anksčiau buvo pasirodę tvirtinimų, kad sušaudytas karys yra Timofejus Nikolajevičius Šadura.

„Delfi“ primena, kad šią savaitę socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame į okupantų rusų nelaisvę patekęs Ukrainos karys sako: „Šlovė Ukrainai“. Iškart po šių žodžių rusai nušauna ukrainietį.

Ukrainos prezidento biuro atstovai pažadėjo, kad už jo mirtį bus atkeršyta.

Ukrainos ombudsmenas Dmytro Lubinecas teigė nusiuntęs vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota karo belaisvio ukrainiečio egzekucija, tarptautiniams partneriams ir kolegoms iš įvairių pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)