Toks sprendimas buvo priimtas valdančiosios partijos karinės komisijos posėdyje, kuriam pirmininkavo lyderis Kim Jong Unas, pranešė oficiali Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

„Susitikime buvo aptarti ir priimti svarbūs praktiniai žingsniai, siekiant veiksmingiau ir stipriau panaudoti puolamąsias karo atgrasymo priemones“, – pranešė KCNA. Pranešime sakoma, kad taip reaguojama į „dabartinę padėtį, kai JAV ir Pietų Korėjos karinės provokacijos pasiekė raudonąją liniją“, tačiau nepaaiškinta, kokių konkrečių priemonių imamasi.

Pietų Korėja ir Jungtinės Amerikos Valstijos pirmadienį turi pradėti pratybas „Laisvės skydas“, jos rengiamos atsižvelgiant į „pakitusią saugumo aplinką“ dėl smarkiai padidėjusio Korėjos agresyvumo, pranešė sąjungininkės. Tokias pratybas Šiaurės Korėja vertina kaip invazijos repeticiją.

Analitikai teigia, kad Šiaurės Korėja veikiausiai pasinaudos pratybomis kaip dingstimi vykdyti daugiau provokacijų, įskaitant raketų bandymus ir galbūt net branduolinį bandymą.

Penktadienį KCNA pranešė, kad Kim Jong Unas įsakė Šiaurės Korėjos kariuomenei suintensyvinti pratybas rengiantis „tikram karui“. Pasak KCNA, Kim Jong Unas liepė kariams būti pasirengusiems „dviem strateginėms misijoms – atgrasyti nuo karo ir imtis iniciatyvos kare“.

Vašingtonas ir Seulas sustiprino bendradarbiavimą gynybos srityje, atsižvelgdami į Šiaurės Korėjos keliamas karines ir branduolines grėsmes. Pastaraisiais mėnesiais Šiaurės Korėja įvykdė dar labiau provokuojančius uždraustų ginklų bandymus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)