„Tikėjomės to išvengti ir užkirsti tam kelią, bet blogiausias scenarijus pasitvirtino, kai apie vidurnaktį Pajaro upė išsiliejo ir pralaužė užtvanką“, – šeštadienį tviteryje parašė Monterėjaus apygardos pareigūnas Luisas Alejo.

Audra Kalifornijoje

Gyventojai sakė AFP, kad vietos ugniagesių pareigūnai vidury nakties juos perspėjo, kad reikia evakuotis. „Mus pažadino sirenos“, – sakė vienas jų.

Šeštadienio popietę vietovėje tebegaliojo įspėjimas dėl potvynio, pranešė Nacionalinė orų tarnyba. Penktadienio vakarą valstijos pagalbos tarnybų direktorė Nancy Ward paskelbė, kad audra jau nusinešė mažiausiai dvi gyvybes.

Audra Kalifornijoje

Valstijos Nacionalinės gvardijos tviterio paskyroje paskelbtuose vaizduose matyti, kaip iš vandens apsemtų automobilių gelbstimi gyventojai. Mažiausiai vienas kelias buvo apsemtas Santa Kruzo apygardoje į šiaurę nuo Monterėjaus. Kelių miestų, daugiausia šiaurinių, gyventojams liepta evakuotis.

Neįprastai intensyvios ir, regis, nesibaigiančios audros kamuoja Kaliforniją kelias savaites. JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį paskelbė nepaprastąją padėtį, tai atveria kelią paspartinti federalinę pagalbą vakarinei valstijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją