Londonas viliasi, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK), jusdamas rėmėjų spaudimą, galėtų priimti reikiamus sprendimus.

„Žinome, kad sportą ir politiką Rusijoje ir Baltarusijoje sieja glaudus ryšys. Esame ryžtingai nusiteikę, kad Rusijos ir Baltarusijos režimams neturi būti leista išnaudoti sporto propagandiniais tikslais“, – sakoma JK vyriausybės laiške, adresuotame 13-ai TOK oficialių partnerių, įskaitant kompanijas „Coca-Cola“, „Airbnb“, „Samsung“ ir „Deloitte“.

TOK sausį buvo prabilęs apie galimybę leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti olimpiadoje po neutralia vėliava. Nepaisant to, kiek vėliau 30 valstybių vyriausybės kreipėsi į TOK, prašydamos paaiškinti šį planuojamą neutralumo modelį, argumentuodamos, kad yra sudėtinga įsivaizduoti rusų ir baltarusių sportininkų neutralumą, nes juos „tiesiogiai remia ir finansuoja jų valstybės“.

Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimui Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, be kita ko, priešinasi Ukraina. Šalis netgi yra pagrasinusi visišku olimpiados boikotu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją