„Iš pradžių mus taip netikėtai užklumpa Lenkijos gynybos ministras praėjusią savaitę paskelbtame interviu Ispanijos leidiniui, dabar rašo „The Financial Times“. Na, kol kas jų dar nėra, nemačiau. Kai bus, sužinosite, kai bus numuštas pirmas rašistų lėktuvas“, – sakė J. Ihnatas.

Anot jo, dažnai klausiama apie sistemų „Patriot“ galimybes numušti „Kinžal“ tipo raketas.

„Ir dėl „Kinžalų“ teiraujamasi. Sunku pasakyti, to dar niekas nedarė. Jeigu Ukrainai bus patikėta tokia misija, bandysime, mėginsime numušti ir „Kinžalus“. Dabar sunku pasakyti, ar šis kompleksas gali tai daryti, reikia tai patikrinti praktiškai“, – teigė J. Ihnatas.

Penktadienį „The Financial Times“ pranešė, kad Ukrainai jau galėjo būti perduota viena iš dviejų žadėtų oro gynybos sistemų „Patriot“, bet ji dar nebuvo naudojama.

Prieš kelias dienas Ispanijos laikraštis „La Razón“, remdamasis Lenkijos ministro pirmininko pavaduotoju, nacionalinės gynybos ministru Mariuszu Błaszczaku, rašė, kad pirmosios sistemos „Patriot“ pasiekė Ukrainą. Bet jau netrukus Lenkijos nacionalinės gynybos ministerija pareiškė, jog M. Błaszczako žodžiai, kad esą Ukraina jau gavo oro gynybos sistemų „Patriot“, tikriausiai atsirado Ispanijos laikraštyje dėl vertimo klaidos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją