Tai pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša „Interfax-Ukraina“.

„Mes neturime su tuo nieko bendra. Ukrainiečiai to tikrai nepadarė“, – sakė jis penktadienį Kyjive per spaudos konferenciją po derybų su Suomijos ministre pirmininke Sanna Marin.

Paklaustas, kam gali būti naudinga platinti informaciją apie tariamą ukrainiečių dalyvavimą sprogdinant „Nord Stream“, V. Zelenskis pažymėjo, jog, jo nuomone, „labai pavojinga, kai kai kurios nepriklausomos žiniasklaidos priemonės, į kurias visada žiūrėjau su pagarba, žengia tokius žingsnius“.

„Manau, jog tai neteisinga, tai naudinga Rusijai ar verslo grupėms, suinteresuotoms, kad nebūtų imamasi ryžtingų sankcijų, nes nukenčia jų verslas“, – teigė jis.

„Jų gali būti ne tik Rusijos teritorijoje. Mes kovojame su priešu. Jis vienas – Rusija. O dar mes kovojame su tais, kurie nemato nieko, išskyrus pinigus. Jų verslas kenčia, nes sumažėjo prekių apyvarta su teroristine valstybe“, – sakė V. Zelenskis.

Anksčiau laikraštis „The New York Times“ rašė, kad prie dujotiekių sprogdinimo galėjo prisidėti „proukrainietiška grupuotė“.

Dujotiekiai „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ buvo pažeisti per povandeninius sprogimus praėjusių metų rugsėjo 26 d., praėjus septyniems mėnesiams po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)