Gedulo mišios už žuvusįjį buvo laikomos Michailovsko sobore. Kritusio didvyrio pagerbti atėjo šimtai ukrainiečių.

Po mišių Nepriklausomybės aikštėje prasidėjo atsisveikinimo su „Da Vinci“ ceremonija. Ten susirinko tūkstančiai žmonių. D. Kociubaila bus palaidotas vienose iš Kyjivo kapinių.


Karys žuvo kovo 7 d. mūšyje prie Bachmuto. Apie jo mirtį pranešė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Fotografai Konstantinas ir Vlada Liberovai tapo tragiškos akimirkos liudininkais. Jie papasakojo Ukrainos didvyrio mirties smulkmenas. Jis žuvo kovos metu, prasidėjus apšaudymui pasilikęs su savo kovotojais.

D. Kociubaila tapo pirmuoju savanoriu, kuriam Ukrainos didvyrio vardas buvo suteiktas ne po mirties. Vyras kariavo už Ukrainą 18 metų – iš karto po Maidano. „Da Vinci“ sugrįžo į frontą net po sunkaus sužeidimo, o būdamas 21-erių tapo jauniausiu kuopos vadu.

Ukrainos prezidentas po mirties jį apdovanojo kryžiumi „Už karinius nuopelnus“.

Kaip „Telegram“ pranešė V. Zelenskis, šį apdovanojimą jis asmeniškai įteikė D. Kociubailos mamai atsisveikinimo ceremonijos metu.

„Skaudu netekti didvyrių. Drąsių, narsių, stiprių. Ištikimų sau ir šaliai. „Da Vinci“ mamai Oksanai Kociubailo perdaviau kryžių „Už karinius nuopelnus“, kuriuo po mirties apdovanojau jos sūnų. Niekada nepamiršime. Ir visada būsime dėkingi. Amžinas atminimas“, – parašė Ukrainos lyderis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)