Tai leidiniui „Liga.net“ papasakojo Ukrainos ambasadorius Baltarusijoje Ihoris Kyzymas. Diplomatas pakomentavo neseniai nuskambėjusius Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos pareiškimus, kad esą Kyjivas jam siūlė sudaryti nepuolimo paktą.

„Mūsų prezidentas aiškiai pasakė, kad oficialios derybos nevedamos. Kas ten bendravo ar nebendravo, man sunku pasakyti“, – pareiškė I. Kyzymas.

Bet, diplomato nuomone, reikia dėti visas pastangas, kad A. Lukašenka susilaikytų nuo veiksmų, kurie gali sukelti Ukrainai grėsmę šiaurėje, nes valstybei nereikalingas naujas frontas.

„Svarbiausias mūsų uždavinys – kad iš Baltarusijos teritorijos nebūtų užpulta Ukraina. Ir tam turi būti išnaudotos visos galimybės. Ar tai būtų asmeninis pasiuntinys, ar tiesiog visuomeninė organizacija – tai galima apsvarstyti“, –pridūrė I. Kyzymas.

Ambasadorius teigė nenorįs spėlioti, ar buvo viešų diplomatinių pokalbių su Baltarusija kokiu nors formatu. Pasak jo, yra oficialus kanalas pasitelkiant URM ir ambasadorių. Tokio lygio derybos nevyko.

Baltarusija teberemia ginkluotą Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Ji suteikia rusams įrangos, amunicijos, savo aerodromus ir poligonus karui prieš Ukrainą. Būtent Baltarusijos teritorijoje dislokuojami lėktuvai „MiG-31K“ su raketomis „Kinžal“, kuriems pakilus Ukrainoje reguliariai skelbiamas oro pavojus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją