Tokie jo komentarai – naujausias signalas, kad Kyjivas šią savaitę nusprendė tęsti mažo rytinio miesto, kuriame vyksta kruviniausias karo mūšis, gynybą, o Maskva bando pasiekti pirmąją pergalę per daugiau nei pusę metų.

Rusija pakeitė taktiką, – sakė M. Podoliakas interviu Italijos laikraščiui „La Stampa“. – Ji sutelkė prie Bachmuto didelę dalį savo apmokyto karinio personalo, profesionalios kariuomenės likučiu, taip pat privačias bendroves.“

„Todėl mes turime du tikslus: kiek įmanoma labiau sumažinti jų pajėgaus personalo skaičių ir nuvarginti juos keliuose svarbiausiuose mūšiuose, sužlugdyti jų puolimą ir sutelkti mūsų išteklius kitur – pavasario kontrpuolimui. Taigi šiandien Bachmutas yra visiškai efektyvus, netgi viršija savo pagrindines užduotis“, – sakė M. Podoliakas.

„Reuters“ rašo, kad Rusija pavertė Bachmutą pagrindiniu žiemos puolimo, kuriame dalyvauja šimtai tūkstančių rezervistų ir samdinių, taikiniu. Jai pavyko užimti rytinę miesto dalį ir priemiesčius šiaurėje bei pietuose, tačiau kol kas nesugebėjo sudaryti žiedo aplink ukrainiečių gynėjus.

Kyjivas, kuris kovo pradžioje lyg ir planavo pasitraukti į pozicijas į vakarus nuo miesto, šios savaitės pradžioje paskelbė, kad jo generolai nusprendė sustiprinti savo karius Bachmute ir kovoti toliau.

Ryte atnaujintame pranešime Ukrainos generalinis štabas pranešė apie daugybę atakų palei fronto liniją ir teigė, kad „priešas nestabdo atakų Bachmute“.

Maskva teigia, kad užėmus Bachmutą būtų žengtas žingsnis siekiant užimti visą Ukrainos Donbaso pramoninį regioną, o tai yra jos pagrindinis tikslas. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu antradienį sakė, kad užėmus miestą būtų pramušta skylė Ukrainos gynyboje ir Maskva galėtų žengti gilyn.

Intensyvus apkasų karas, kurį abi pusės apibūdina kaip mėsmalę, lėmė didžiulius nuostolius. Tačiau Kyjivo sprendimas pasilikti ir kovoti, o ne pasitraukti buvo ženklas, kad jis mano, jog Rusijos nuostoliai yra daug didesni nei jo paties.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją