Rusijos pramonininkų ir verslininkų sąjunga (RPVS) parengė pasiūlymus, kaip sumažinti verslui administracinę naštą, ir siūlo panaikinti baudžiamąją atsakomybę pagal 10 ekonominių Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnių, skelbia „Vedomosti“.

Tarp straipsnių, kuriuos siūloma dekriminalizuoti, yra lėšų rubliais ar užsienio valiuta pervedimas į nerezidentų sąskaitas, pasitelkus suklastotus dokumentus (BK 193.1). Šiuo metu už šį nusikaltimą numatoma bausmė siekia iki trejų metų kalėjimo.

Rusijos pramonininkų ir verslininkų sąjunga, didžiausia šalies verslo asociacija, kurios valdyboje yra į „Forbes“ sąrašą įtrauktų milijardierių, siūlo šį straipsnį perkvalifikuoti į administracinį nusižengimą, o bausmę sušvelninti iki baudos.

„Iš esmės pati didžiausia Rusijos verslininkų asociacija siūlo leisti plauti pinigus ir tai traktuoja kaip kovos su krize priemonę“, – tai, kas vyksta, apibūdino „Transparency International Russia“ direktorius Ilja Šumanovas.

Užsienio valiutos arba Rusijos valiutos pervedimas į nerezidentų sąskaitas, pasitelkus suklastotus dokumentus, yra ne kas kita, kaip bazė pinigams plauti per prekybos operacijas, aiškino jis. „Tokie pervedimai yra pats paprasčiausias pinigų plovimo instrumentas tiems, kurie užsiima „tranzitu“ ir „vokeliais“, – sakė jis.

Be to, Rusijos pramonininkų ir verslininkų sąjunga siūlo panaikinti baudžiamąją atsakomybę už neteisėtą verslą (171 str.), oro taršos taisyklių pažeidimus (1 dalis, 251 str.), turto vagystę apgaulės būdu ar piktnaudžiaujant pasitikėjimu, nepadarant didelės žalos (1 dalis, 159 str.), taip pat neteisėtą išradimų ir naudingų modelių naudojimą (1 dalis, 147 str.).

Siūlomų priemonių paketas išsiųstas Teisingumo ministerijai, Generalinei prokuratūrai, Vidaus reikalų ministerijai, Valstybės Dūmai ir verslo asociacijoms, nurodė RPVS pirmininko pavaduotojas Aleksandras Varvarinas.

Pasak jo, šią iniciatyvą ketinama apsvarstyti kovo 16 dieną per RPVS narių suvažiavimą, į kurį turėtų atvykti ir prezidentas Vladimiras Putinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)