V. Zelenskis siekė virtualiai dalyvauti šį sekmadienį vyksiančioje 95-ojoje „Oskarų“ teikimo ceremonijoje, tačiau jam buvo atsakyta, ketvirtadienį pranešė JAV pramoginis savaitraštis „Variety“. Talentų agentūros WME agentas Mike‘as Simpsonas esą „kreipėsi į Akademiją“ su prašymu skirti dėmesio V. Zelenskiui, bet jo kreipimasis buvo atmestas.

Akademijos, WME ir transliuotojo ABC atstovai iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti, kai su kiekvienu jų ketvirtadienį susisiekė „L.A. Times“.

Tai jau ne pirmas kartas, kai V. Zelenskiui uždaromos „Oskarų“ įteikimo ceremonijos durys. Anot skaitmeninės žiniasklaidos bendrovės „Ankler“, Kino akademija „norėjo išlikti apolitiška“ ir, kaip pranešama, atsisakė V. Zelenskio pasirodymo 2022 metų renginyje. Tačiau kai kurios įžymybės būtų norėjusios renginyje matyti Ukrainos prezidentą.

Prieš praėjusių metų „Oskarų“ apdovanojimus viena iš vedėjų aktorė ir komikė (kaip ir V. Zelenskis iki tapdamas prezidentu) Amy Schumer sakė norėjusi, kad Ukrainos prezidentas dalyvautų šou.

„Vyksta tiek daug baisių dalykų, kad atrodo sunku sutelkti dėmesį į kurį nors vieną, – sakė A. Schumer laidoje „The Drew Barrymore Show“. – Aš iš tikrųjų pasiūliau... būdą, kad Zelenskis būtų įtrauktas kaip svečias, padarytų įrašą ar kažką panašaus, vien dėl to, kad į „Oskarus“ nukreipta tiek daug akių. Nebijau to daryti, bet ne aš prodiusuoju „Oskarus“.

Nuo tada, kai Rusija daugiau nei prieš metus įsiveržė į Ukrainą, V. Zelenskis pasirodė keliuose garsiuose apdovanojimų renginiuose siekdamas atkreipti pasaulio dėmesį į vykstantį karą Ukrainoje.

2022 metų balandį V. Zelenskis virtualiai pasirodė 64-ojoje „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje. Tuomet jo pasisakymą apie karą lydėjo Johno Legendo atliekama daina „Free“. Prie žinomo atlikėjo prisijungė ukrainietės Siuzanna Iglidan, Mika Newton ir Liuba Jakimčiuk. Scenoje jie vilkėjo mėlynos arba auksinės spalvos – Ukrainos vėliavos spalvų drabužius.

Praėjusiais metais Ukrainos prezidentas taip pat virtualiai pasirodė Kanų kino festivalyje, ragindamas jame dalyvavusius kino kūrėjus ir menininkus vieningai palaikyti Ukrainą.

Šių metų sausio mėnesį V. Zelenskis pasirodė „Auksinių gaublių“ ceremonijoje. Pristatytas aktoriaus Seano Penno, V. Zelenskis išreiškė optimizmą pažymėdamas, kad „ateina laikas“ užbaigti karą.

„Jau aišku, kas laimės, – sakė jis. – Dar laukia mūšiai ir ašaros, bet dabar jau tikrai galiu pasakyti, kas praėjusiais metais buvo geriausia – tai buvote jūs. Laisvojo pasaulio laisvi žmonės.“

Po kelių savaičių V. Zelenskis grįžo į kino festivalių ratą ir vasario mėnesį Berlyno tarptautiniame kino festivalyje pasidalijo panašia vaizdo žinute. Festivalyje įvyko S. Penno dokumentinio filmo „Superpower“ („Supergalia“) apie V. Zelenskį ir karą premjera.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)