Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu įsakė generolui pulkininkui Rustamui Muradovui bet kokia kaina užimti Vuhledarą, kad būtų sureguliuota Gynybos ministerijos kritika dėl progreso stokos ir didelių nuostolių. Tačiau Rusijos pajėgoms iki šiol itin trūksta ginkluotės.

Naujoje ataskaitoje teigiama, kad Pietų karinės apygardos 58-osios jungtinių pajėgų armijos 136-osios atskirosios motorizuotų šaulių brigados kariai kreipėsi į vadovybę dėl papildomų artilerijos šaudmenų.

Būtent jie pakeis Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno 155-ąją jūrų pėstininkų brigadą, kuri prie Ugledaro patyrė triuškinantį pralaimėjimą.

„Mažai tikėtina, kad 136-oji motorizuotoji šaulių brigada sugebės surengti taktinį puolimą Vuhledare, kurio nesugebėjo įvykdyti 155-oji jūrų pėstininkų brigada, 40-oji jūrų pėstininkų brigada ir kitos Rusijos junginiai“, – teigiama ataskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją