Kaip praneša „Ukrinform“, Sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis tai pareiškė „Telegram“ kanale.

„Gynyba – tai veiksmų organizavimas, grindžiamas strategija, drausme ir personalo pasitikėjimu. Jos sėkmė priklauso nuo kiekvieno vado intelekto ir sumanumo. Mes turime numatyti priešo, turinčio kiekybinę persvarą, veiksmus. Bachmuto gynyba tęsiasi jau beveik 10 mėnesių. Gynybos pajėgos atliko daug taktinių veiksmų, kurie iki šiol neleido priešui paimti miesto į operatyvinės apsupties gniaužtus. Bet padėtis tebėra labai sunki“, – pabrėžė O. Syrskis.

Anot jo, Rusijos pajėgos veikia įprastais metodais, žmonių neskaičiuoja, tačiau kareivių skaičius nėra lemiamas pranašumas ar pergalės veiksnys.

„Mes suprantame taktinę Bachmuto svarbą priešui ir žinome jo veiksmų planus kituose fronto ruožuose. Gynybos pajėgos toliau gina miestą. Situacija dinamiška. Čia kiekvienas žingsnis ir sprendimas gali ją kardinaliai pakeisti. Kiekviena diena turi didžiulę vertę“, – pabrėžė generolas.

Jis pažymėjo, kad didžiuojasi personalu, vertina brigadų vadų mąstymo greitį.

Anksčiau O. Syrskis pareiškė, kad Bachmuto išlaikymo svarba nuolat didėja, nes tai leidžia laimėti laiko rezervams parengti, pasiruošti būsimoms puolimo operacijoms, taip pat sunaikinti tūkstančius okupantų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją