Žinią apie Ukrainos gynejų žūtį patvirtino O. Chomiuko brolis, kariškis Jurijus Samsonas. Jis taip pat pasidalino bendra nuotrauka.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininko Dmytro Christiuko, Olehas ir Mikita išėjo į frontą pirmosiomis plataus masto Rusijos agresijos prieš Ukrainą dienomis. Jie vadavo Kyjivo ir Chersono sritis, o paskui nuvyko ginti Bachmuto.

„Jie žuvo prie Bachmuto. Tėvas savo kūnu uždengė sūnų, bet sviedinys sprogo prie pat jų galvų. Žuvo abu. Kartu. Kaip kad ėjo kartu šio karo keliais... Tėvas ir sūnus – petys į petį. Nepaprasti vyrai, kurie norėjo kovoti, nugalėti ir gyventi“, – sakė D. Christiukas.

Anot karininko, jam iki šiol sunku suvokti, kiek daug tikrų didvyrių netenka Ukraina. „Dabar „Choma“ ir „Turistas“ laikys dangų virš Ukrainos“, – pridūrė jis.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas įslaptino visą informaciją apie Ukrainos kariuomenės nuostolius. Bet kartais pasirodydavo oficialių asmenų pareiškimų apie juos. Praėjusių metų rudenį tuometis Ukrainos prezidento biuro patarėjas Oleksijus Arestovyčius sakė, kad nuostoliai sudaro 10–20 tūkst. karių.

Kovo 7 d. prie Bachmuto žuvo Ukrainos didvyris Dmytro Kociubaila.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)