„Atsakydamos į kovo 2 dienos Kyjivo režimo surengtus teroristinius veiksmus Briansko srityje, Rusijos ginkluotosios pajėgos sudavė masinį atsakomąjį smūgį“, – sakoma Gynybos ministerijos pareiškime.

Kovo pradžioje Rusija apkaltino Ukrainą, esą apie 50 jos diversantų užpuolė Briansko srities Sušanų ir Liubečanės gyvenvietes, esančias netoli sienos su Ukraina. Buvo teigiama, kad diversantai paėmė įkaitų, šaudė ir rengė bepiločių orlaivių atakas.

Tačiau vėliau atsakomybę už incidentą prisiėmė Rusijos savanorių korpusas (RSK). Jo nariai tvirtino įžengę į Brianską norėdami „parodyti tėvynainiams, jog yra vilties, kad laisvi rusai su ginklu rankose gali kovoti su režimu“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasmerkė intensyvias Rusijos raktų atakas prieš savo šalį ir pareiškė užuojautą aukų artimiesiems.

„Buvo sunki naktis“, – rašė jis ketvirtadienį „Telegram“ kanale. V. Zelenskio duomenimis, Rusija paleido iš viso 81 raketą. Smūgiuota taikiniams visoje šalyje, „deja, yra žuvusiųjų ir sužeistųjų“.

Rusai grįžo prie savo „apgailėtinos taktikos“, – rašė toliau V. Zelenskis. Okupantai, anot jo, „gali tik terorizuoti civilius gyventojus“. Tai „viskas, ką jie geba“. Tačiau jiems tai nepadės laimėti karo, pažymėjo prezidentas.

Naktinė rusų raketų ataka buvo viena intensyviausių pastarosiomis savaitėmis. Ir šį kartą ypač taikytasi į energetikos infrastruktūrą. Maskva nori priversti ukrainiečius kęsti šaltį ir tamsą, kad jie pavargtų nuo karo ir sutiktų su Rusijos diktuojama taika.

Ukraina ketvirtadienį pranešė, kad jos priešlėktuvinė gynyba numušė daugiau nei tris dešimtis Rusijos paleistų raketų į taikinius visoje šalyje. Tai buvo naujausias Maskvos išpuolis, nukreiptas prieš ypatingos svarbos infrastruktūrą.

„Praėjusią naktį priešas surengė didžiulę raketų ataką prieš Ukrainos ypatingos svarbos infrastruktūrą. Iš įvairių bazių jis paleido 81 raketą.

Ukraina sunaikino 34 sparnuotąsias raketas“, – sakoma Ukrainos kariuomenės vado Valerijaus Zalužno pranešime socialinėje žiniasklaidoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)