„Mes kaskart metame kauliuką. Ir jei tai darysime vėl ir vėl, tai vieną dieną laimė nuo mūsų nusisuks“, – įspėjo R. Grossis. Taip esą toliau tęstis negali. Pats metas nustatyti saugumo zoną aplink elektrinę. Jis tęs atitinkamas pastangas, pažymėjo R. Grossis. Kad saugiai veiktų, branduolinėms elektrinėms, anot jo, būtinas patikimas elektros energijos tiekimas.

Ukrainos Zaporižios atominė elektrinė po Rusijos atakos naktį į ketvirtadienį liko be elektros energijos tiekimo. Šiuo metu joje veikia dyzeliniai generatoriai, ketvirtadienį pranešė šalies branduolinės energetikos operatorius. „Paskutinė ryšio linija tarp okupuotos Zaporižios AE ir Ukrainos energetikos sistemos nutrūko dėl raketų atakų“, – sakoma „Energoatom“ pranešime.

Ukrainos energetikos ministras Hermanas Haluščenka feisbuke kalbėjo apie „barbarišką, intensyvią“ rusų ataką.

Elektrinę kontroliuojanti Rusijos valdžia sakė, kad dyzeliniai generatoriai buvo įjungti po „trumpojo jungimo“ elektros linijose, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė. Maskvos pajėgos užėmė elektrinę 2022 metų kovo 4 dieną, praėjus vos kelioms dienoms po įsiveržimo į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją