Ukraina praneša apie smarkias Rusijos atakas visoje šalyje

Rusijos pajėgos, Ukrainos duomenimis, naktį į ketvirtadienį atakavo regionus šalies rytuose, pietuose ir vakaruose. Anot duomenų, daug kur nutrūko elektros energijos tiekimas. Be kita ko, smogta Juodosios jūros Odesos uostamiesčiui ir antrajam pagal dydį Ukrainos miestui Charkivui. Socialinėje žiniasklaidoje liudininkai pasakojo apie smarkius sprogimus, įskaitant sostinę Kyjivą.

„Priešas surengė maždaug 15 atakų prieš miestą ir regioną“, – rytą socialiniuose tinkluose pranešė Charkivo srities Rytų Ukrainoje gubernatorius Olegas Sinegubovas. Atakos esą tikriausiai buvo nukreiptos prieš svarbią infrastruktūrą.

„Pirmaisiais duomenimis, pataikyta ir į privatų namą“, – teigė gubernatorius.

Charkivo miesto valdžia savo ruožtu kalbėjo apie atakas prieš energetikos infrastruktūrą. Kai kuriose miesto dalyse esą yra elektros tiekimo problemų. Iš pietinės Odesos srities gubernatorius Maksymas Marčenka pranešė, kad „raketos smogė regiono energetikos infrastruktūrai ir apgadino gyvenamuosius namus“. „Laimei, nėra žuvusiųjų“, – pridūrė jis.

Apie atakas pranešta ir iš Vakarų Ukrainos. Chmelnyckio regione žmonės paraginti slėptis.

Savo kare prieš Ukrainą Rusija vis atakuoja svarbią infrastruktūrą. Per šias atakas vis nukenčia pirmiausiai Ukrainos energetikos sektorius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją