Remiantis suvestine, tokią išvadą galima daryti po pastarojo S. Šoigu vizito į Ukrainą. Ministerija nurodo, kad esama realistiškos tikimybės, jog ministras į frontą vyko po to, kai J. Prigožinas aplankė savo kovotojus, esančius karo lauke. Rusijos gynybos ministerija ir „Vagner“ šiuo metu yra įsivėlę į viešą konfliktą.

Suvestinėje pažymima, kad per S. Šoigu vizitą užfiksuotoje vaizdo medžiagoje parodytas tik vienas Ukrainoje šiuo metu dislokuotas Rusijos karo lauko vadas – tai buvo generolas Rustamas Muradovas. Jis yra atsakingas už vadinamąjį Vuhledaro sektorių (Donecko sritis), kur pastaraisiais mėnesiais žlugo ne viena rusų puolamoji operacija.

Ministerijos teigimu, dar visai neseniai Rusijos karinė vadovybė proveržį Vuhledare laikė svarbiu reikšmingiems laimėjimams ties Ukrainos linijomis pasiekti. Suvestinėje reziumuojama, kad Rusijos karo veiksmų planuotojai dabar veikiausiai sprendžia dilemą, ar inicijuoti dar vieną Vuhledaro puolimą, ar skirti daugiau dėmesio šiauriau, netoli Bachmuto ir Kreminos verdančioms intensyvioms kautynėms.

JK gynybos ministerija tokiomis suvestinėmis dalinasi kasdien, nuo pat Rusijos visapusiškos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasario 24 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją