Dauguma Sakartvelo parlamento narių antradienį per pirmąjį svarstymą pritarė įstatymo projektui, pavadintam „Dėl užsienio įtakos skaidrumo“. Oficialiai šiuo teisės aktu siekiama, kad organizacijos atskleistų finansinius sandorius su užsieniu.

Tačiau kritikai baiminasi, kad įstatymas gali turėti tokį patį poveikį kaip Rusijoje priimtas panašus įstatymas, pagal kurį visos organizacijos ar asmenys, gaunantys finansinę paramą iš užsienio arba patiriantys tam tikrą „užsienio įtaką“, skelbiami „užsienio agentais“.

Sakartvelo įstatyme numatoma, kad tokios organizacijos kaip žiniasklaidos priemonės gali būti klasifikuotos kaip „užsienio agentai“, jei daugiau kaip 20 proc. savo lėšų gauna iš užsienio.

Tūkstančiai žmonių iki vėlyvos nakties sostinėje Tbilisyje toliau protestavo prieš planuojamą priimti teisės aktą, o policija prieš juos panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas.

Sakartvelo, turinčio bendrą sieną su Rusija, pilietinių teisių aktyvistai taip pat baiminasi, kad naujasis įstatymas gali pakenkti šalies stojimo į ES perspektyvoms.

Pirmadienį parlamente net kilo susirėmimai tarp valdančiosios partijos „Gruzijos svajonė“ atstovų ir opozicijos parlamentarų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)