„Pamačiau priešo droną. Pranešiau, kad pamačiau. Įsižiūrėjome atidžiau. Tada gavome nurodymą ji numušti, numušti bet kokia kaina, tą droną reikia numušti. Įsižiūrėjome, pamąstėme ir nusprendėme: jeigu reikia jį numušti, tai mes tą ir padarysime. Pakėlėme savo droną. Didžiai nuostabai priešo dronas ėmė prie jo artėti. Sakyčiau, kad taip susitinka žvaigždės“, – kalbėjo jis.

Danylos dalinys pasidalino filmuota medžiaga, kaip atrodė priešų drono neutralizavimas virš mūšio lauko. Paklaustas, kaip pavasarį gali pasikeisti situacija fronte prie Vuhledaro, Danyla atsakė manantis, kad abi pusės turės daugiau dronų.

„Pavasarį pagerės oras, išsiblaivys dangus, tokios palankios sąlygos vis dažniau kartosis. Tai reiškia, kad danguje bus daugiau dronų ir kitų skraidančių aparatų, taigi turėsime daugiau darbo“, – sakė Danyla.

Tiek Ukrainos, tiek Rusijos pajėgos kare aktyviai naudoja dronus, dažniausiai jie pasitarnauja žvalgybai, taip pat atakuoja priešo taikinius.

„Šis paukštelis ypatingas tuo, kad gali nešti krovinį, naudingą krovinį, pavyzdžiui, sviedinius. „Mavic“ dronas gali skraidinti tik iki 500 gramų, bet mūsiškis – iki pusantro kilogramo“, – kalbėjo Ukrainos karys, nepanoręs nurodyti savo vardo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją