Artimas prezidento Mohammado Khatami politinis sąjungininkas M.Karroubi tiesiogiai neminėjo pirmadienį priimto kaimyninio Irako sprendimo vienam mėnesiui nutraukti visą naftos eksportą. Anksčiau Iranui yra tekę kariauti su Iraku.

"Iranas yra pasirengęs nutraukti naftos eksportą į Izraelį remiančias šalis, bet tai bus veiksminga tik tuomet, kai Iranui talkininkaus ir kitos šalys", - sakė jis oficialiai naujienų agentūrai IRNA per parlamentarų surengtas eitynes priešais palestiniečių ambasadą, kuria buvo siekiama paremti palestiniečius.

Tuo tarpu pagrindinė arabų pasaulyje naftos tiekėja Saudo Arabija pareiškė, jog garantuos pastovų naftos tiekimą, nepaisydama kitų OPEC narių - Irano, Irako ir Libijos - raginimų jį nutraukti ir šitaip išreikšti protestą prieš Izraelio karinius veiksmus palestiniečių teritorijose.

Vyriausiasis religinis Irano vadovas ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjus) praėjusį penktadienį paragino arabų valstybes paskelbti Vakarams "simbolinį" vieno mėnesio trukmės naftos tiekimo embargą, kad jie liautųsi rėmę Izraelį ir jo vykdomą politiką Palestinos savivaldos atžvilgiu.