V. Zelenskis teigė nurodę kariuomenei rasti papildomų pajėgų miestui ginti. „Nurodžiau Generaliniam štabui rasti reikiamų pajėgų, kad būtų galima padėti žmonėms Bachmute“, – kalbėjo prezidentas. Ukrainoje esą nėra teritorijų, „apie kurias galima pasakyti, kad iš jų galima pasitraukti“.

Bachmute jau nuo praėjusios vasaros vyksta smarkūs mūšiai. Kova dėl nedidelio pramoninio miesto, kuriame prieš Rusijos invaziją gyveno apie 70 000 žmonių, yra iki šiol ilgiausia Ukrainos kare ir pareikalavusi daug aukų abiejose pusėse. Anot ekspertų, Bachmutas turi tik nedidelę strateginę reikšmę, tačiau jo užėmimas Rusijai pirmiausiai turėtų simbolinę svarbą.

Miestas dabar apsuptas iš trijų pusių. Kaip atsargų papildymo ir galimo atsitraukimo maršrutas ukrainiečių gynėjams likęs tik kelias į Časiv Jarą į vakarus nuo Bachmuto.

Rusijos samdinių grupuotės „Vagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas sakė, kad Ukrainos pajėgos prie Bachmuto sustiprino keturias pozicijas. „Vagner“ samdiniai esą blokavo Bachmutą, dabar Ukrainos kariai vėlgi mėgina apsupti rusų dalinius ir išardyti blokadą. „Ukrainiečių ginkluotosios pajėgos iki galo kovos dėl Artiomovsko (rusiškas Bachmuto pavadinimas), tai akivaizdu. Mes ir turime savo darbą padaryti iki galo“, – kalbėjo J. Prigožinas. Jis dar kartą pareikalavo daugiau amunicijos iš Rusijos karinės vadovybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją