Per pastaruosius kelis mėnesius jis priaugo nemažai svorio ir atrodo smarkiai patinęs, o vaizdo įrašuose dažnai negali atmerkti akių.

Manoma, kad R. Kadyrovas gali turėti problemų su inkstais. Taip tvirtina buvęs Ičkerijos ministro pirmininko pavaduotojas Achmedas Zakajevas, gyvenantis tremtyje.

Ramzanas Kadyrovas

Skelbiama, kad R. Kadyrovas į Čečėniją atsivežė gydytoją iš Jungtinių Arabų Emyratų, nes Maskvos gydytojais nepasitiki. Gydyti R. Kadyrovo į Grozną atskrido daktaras Yassinas Ibrahimas M. El-Shahatas, „Burjeel“ ligoninės Abu Dabyje Nefrologijos skyriaus vedėjas.

Manoma, kad būtent dėl šios priežasties Čečėnijos lyderis vasario 21 dieną Maskvoje negalėjo klausytis Rusijos prezidento Vladimiro Putino metinio pranešimo.

R. Kadyrovas kartais atrodo energingas ir judrus, tačiau tai aiškinama tuo, kad jis vartoja stimuliatorius. Teigiama, kad Čečėnijos lyderis yra priklausomas nuo šių ir kitų tablečių.

„KyivPost“ žurnalistas Jasonas Smartas, remdamasis vienu šaltiniu, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad Čečėnijos vadovui sutriko inkstų veikla.

„Prigožinas nori nužudyti Kadyrovą (ir gali), tačiau pirmalaikę R. Kadyrovo mirtį gali sukelti dar viena baisi liga (hepatitas C)“, – rašė jis.

Tuo metu Rusijos ir Izraelio verslininkas Leonidas Nevzlinas, remdamasis savo šaltiniais, tvirtina, kad R. Kadyrovas gydomas Abu Dabyje, o kai trumpam sugrįžta į Čečėniją, kviečiasi arabų medikus.

L. Nevzlinas patikslino, kad R. Kadyrovas nepasitiki rusų gydytojais ir tam turi pagrindo.

„Mano šaltiniai teigia, kad inkstai – apnuodijimo požymis, ir būtent to bijo R. Kadyrovas. Jis turi pernelyg daug priešų tarp generolų, turinčių prieigą prie GRU įdirbio“, – komentavo verslininkas.

Vasario viduryje R. Kadyrovas skelbė, neva buvo pasikėsinta į jo padėjėją, specialiojo padalinio „Achmat“ vadą Aptą Alaudinovą.

Anot Čečėnijos vadovo, vasario 8 dieną per savo padėjėjus A. Alaudinovas gavo laišką, kuris esą buvo „permirkęs nuodinga medžiaga“ – tiksliai nežinoma kokia ir dabar ekspertai neva atlieka tyrimus. A. Alaudinovas esą tai suprato pagal specifinį kvapą ir laiku ėmėsi priemonių: išsivalė rankas ir išplovė nosies ertmę.

A. Alaudinovas ir du jo pavaldiniai, Čečėnijos vadovo teigimu, buvo paguldyti į Maskvos kliniką, jų gyvybei niekas negresia. Apie apsinuodijimo pobūdį nieko nežinoma, rašė svoboda.org.

R. Kadyrovas sakė, kad tyrimas dėl tariamo pasikėsinimo nužudyti buvo pradėtas ir „jau yra rezultatų“. Pats A. Alaudinovas įvykio nekomentuoja. Kur tiksliai buvo pasikėsinta, R. Kadyrovas nesakė. Tačiau žinoma, kad vasario pradžioje A. Alaudinovas kariavo Ukrainoje.

Nepriklausomo patvirtinimo, kad iš tikrųjų buvo pasikėsinta į A. Alaudinovą, ir jis paguldytas į ligoninę, nėra.

46-erių metų R. Kadyrovas, kuris Čečėniją valdo geležiniu kumščiu nuo 2007 metų, yra plačiai kaltinamas teisių pažeidimais ir sulaukęs sankcijų iš Vakarų.

Jo tėvas Achmadas Kadyrovas dešimtajame dešimtmetyje buvo čečėnų separatistų kovotojas, bet vėliau perėjo į kitą pusę ir prisiekė ištikimybę Rusijai. Jis buvo paskirtas pirmuoju Čečėnijos respublikos vadovu, kol 2004 metais buvo nužudytas.

Ištikimas prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas R. Kadyrovas visiškai pritaria invazijai į Ukrainą ir yra karingai prieš Ukrainą nusiteikęs Rusijos vadovybės šalininkas.

R. Kadyrovo milicijos daliniai, vadinami „kadyrovcais“, kaip žinoma, Ukrainoje kovoja kartu su reguliariosiomis Rusijos pajėgomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)