Suvestinėje pažymima, kad taip rusai reaguoja į savo didžiulius kovos mašinų nuostolius. Ministerija nurodo, kad esama realistiškos tikimybės, jog tokiais tankais gali būti aprūpinta ir elitine laikoma Rusijos 1-oji gvardijos tankų armija. Jai iš pradžių buvo numatyti naujos kartos tankai „T-14 Armata MBT“.

Negana to, suvestinėje priduriama, kad pastarosiomis dienomis Ukrainoje buvo pastebėta rusiškų šarvuotųjų transporterių „BTR-50“, kurių gamyba buvo pradėta 1954 m.

Ministerija nurodo, kad nuo 2022 m. vasaros Rusijoje iš sandėlių ištraukta apie 800 tankų „T-62“. Kai kuriuose jų buvo įmontuotos atnaujintos stebėjimo sistemos, galinčios padidinti šių tankų efektyvumą nakties metu. Nepaisant to, suvestinėje akcentuojama, kad ši pasenusi Rusijos technika šiuolaikiniame karo lauke gali būti pažeidžiama, nes ji, be kita ko, neapsaugota sprogstamaisiais reaktyviniais šarvais.

JK gynybos ministerija tokiomis suvestinėmis dalinasi kasdien, nuo pat Rusijos visapusiškos invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasario 24 d.

Ginkluojami kastuvėliais

Sekmadienį Jungtinės Karalystės gynybos ministerija rašė, kad Rusijos kariuomenės rezervistai dėl šaudmenų trūkumo ginkluojami kastuvėliais.

Praėjusį mėnesį mobilizuoti Rusijos rezervistai pasakojo, kad jiems buvo įsakyta pulti Ukrainos betoninį įtvirtinimą, ginkluotiems tik „šaunamaisiais ginklais ir kastuvėliais“, teigiama pranešime.

„Rusijoje ypač mitologizuojamas standartinio apkasų kasimo įrankio MPL-50 mirtinumas, – tviteryje rašė ministerija. – Mažai pasikeitęs nuo 1869 metų, kai buvo sukurtas, jis ir toliau naudojamas kaip ginklas – ir tai pabrėžia žiaurią žemų technologijų kovą, kuri tapo būdinga didžiajai šio karo daliai“.

1989 metų balandžio 9 dieną Sakartvele sovietinė kariuomenė, norėdama išvaikyti demonstrantus, reikalavusius šalies nepriklausomybės, tokiais kastuvėliais užmušė 20 žmonių.

Pasak ministerijos pranešimo, naujausi duomenys rodo, kad Ukrainoje padaugėjo artimų kovų ir tikriausiai esama „mažiau paramos artilerijos ugnimi, nes Rusijai trūksta amunicijos“.

Ministerija kasdien skelbia naujausią informaciją apie karo prieš Ukrainą eigą nuo pat jo pradžios praėjusių metų vasario mėnesį ir taip bando pasipriešinti Rusijos naratyvui. Kremlius britų informaciją atmeta kaip propagandą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)