„Mes įveiksime demokratus, - kalbėjo D. Trumpas tūkstančiams konferencijos dalyvių. – Mes išmesime Joe Bideną iš Baltųjų rūmų“. Į jo rinkimų šūkį „Vėl padarysime Ameriką didžia“, publika reagavo šūksniais „dar ketveri metai“ D. Trumpui Baltuosiuose rūmuose.

CPAC konferencijos dalyvių apklausa parodė, kad dauguma jų pirminiuose respublikonų kandidato į prezidentus rinkimuose balsuotų už D. Trumpą. 76-erių dešinysis populistas gavo 62 proc. balsų, smarkiai atsiplėšęs nuo antroje vietoje likusio Floridos gubernatoriaus Rono DeSančio, kurį parėmė 20 proc. respondentų.

Buvusi JAV ambasadorė JT Nikki Haley, kurį vasario viduryje paskelbė apie savo kandidatavimą rinkimuose ir kuri CPAC konferencijoje kalbėjo penktadienį, apklausoje surinko tik 3 proc. balsų. Vis dėlto ši apklausa nelaikoma reprezentatyvia.

R. DeSantis apie savo kandidatavimą oficialiai dar nėra pranešęs. Tačiau tikimasi, kad jis tai padarys ateinančiais mėnesiais. 44-erių gubernatorius jau kurį laiką laikomas tuo respublikonu, kuris gali būti pavojingiausias D. Trumpui.

CPAC yra didžiausias kasmetinis dešiniosios stovyklos JAV susitikimas. Jį organizuoja lobistų organizacija American „Conservative Union“. Pirmasis susitikimas vyko 1974 metais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)