„Esu optimistas. Matau situaciją mūšio lauke. Matau paramos plėtrą. Ir tikrai matau, jog yra šansas šį karą šiais metais užbaigti mūsų pergale“, – sakė O. Reznikovas vokiečių laikraščiui „Bild“. Tikslas, ano jo, yra „išlaisvinti visas mūsų laikinai okupuotas teritorijas iki tarptautiniu mastu pripažintų 1991 metų sienų“.

Kalbėdamas apie sudėtingą situaciją smarkių mūšių alinamame Bachmute, O. Reznikovas neatmetė, kad šis miestas gali atitekti rusams. Tačiau tai esą reikštų, kad rusai „pasiekė tik nedidelę pergalę“.

Jei Bachmutas kristų, Rusijos daliniams atsivertų kelias į Slovjansko ir Kramatorsko didmiesčius. Tai priartintų visišką Donecko srities užkariavimą.

O. Reznikovas interviu dar kartą kategoriškai atmetė derybas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Prezidentas Volodymyras Zelenskis labai aiškiai pasakė, „kad nesiderėsime su dabartiniu Kremliaus vadovu“, pabrėžė ministras. Ukraina, anot jo, kalbės tik apie „reparacijas, tarptautinį tribunolą ir Kremliaus personalo atsakomybę už karo nusikaltimus“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją