Jo teigimu, padalinys gavo vyriausiosios vadovybės įsakymą persikelti į naujas pozicijas. Daugiau jokių detalių Madjaras nekomentavo.

„Vidury nakties „Madjaro paukščių“ dalinys gavo kovinį įsakymą nedelsiant palikti Bachmutą ir keltis į naują kovinių veiksmų vietą. Kokios yra persikėlimo priežastys šiuo kritiniu Bachmutui momentu, kai mes čia praleidome 110 kovinio budėjimo dienų: aš, visų pirma, esu kariškis, todėl Bachmuto gynybos vadovybės įsakymų nekomentuosiu“, – pareiškė jis.

Danilovas apie Bachmutą: mes suprantame, kaip elgsimės toliau

Okupantai metė visas pajėgas į Bachmuto šturmą Donecko srityje, nes nori kuo greičiau pranešti apie jo užėmimą. Tačiau jų žygio tempas neatitinka lūkesčių.

Apie tai interviu „RBK-Ukraina“ sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas. Šioje teritorijoje yra ir reguliariosios kariuomenės, ir samdinių, tačiau jie nieko negali padaryti.

„Ko tik nebuvo prie Bachmuto – ir Prigožino „Vagner“ teroristinė organizacija, ginkluotosios pajėgos, Rusijos desantininkai. Paprastai tariant, visa puokštė to šlamšto, kuris pakibo virš Ukrainos teritorijos. Jie visi ten yra, bet ilgai nieko negali padaryti“, – pažymėjo Danilovas.

Bachmutas nėra tik geografinis taškas šalies žemėlapyje. Pasak O. Danilovo, nė vienas vyriausiojo kariuomenės vado posėdis nevyksta be pranešimų apie padėtį ten.

„Tai vieta, kur kasdien sunaikinama daugybė priešų ir jų technikos ir kur sumažėja Rusijos galimybės veikti viena ar kita kryptimi. Mums bet kokia teritorija yra nepaprastai svarbi, ir mes padarysime viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad ją išlaikytume“, – pridūrė Danilovas.

Tačiau Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pabrėžė, kad nuo visuomenės nebus slepiamos ir blogos žinios iš Bachmuto.

„Taip, tai sunku ir sudėtinga, bet mes suprantame, kaip elgsimės toliau“, – pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją