Jei būtų buvę geriau pasirengta ekstremalioms situacijoms, kokia buvo koronaviruso protrūkis, ir anksčiau reaguota, būtų išvengta tūkstančių mirčių, pareiškė prokuratūra.

Pavyzdžiui, šalyje per vėlai buvo nustatytos raudonosios zonos ir dėl to mirė žmonės. Tokiose zonose tuomet buvo izoliuojamos ypač viruso paveiktos teritorijos. Atsakingi asmenys esą nepakankamai įvertino pandemijos pavojų, ir tai turėjo pražūtingų padarinių. Tyrimas pradėtas ir prieš buvusį sveikatos ministrą Robertą Speranzą bei Lombardijos regiono vadovą Attilą Fontaną.

Italija 2020 metų pradžioje buvo viena pirmųjų Europos šalių, kuruose koronavirusas smarkai plito. Ypač Bergamas tapo pandemijos sukeltos kančios simboliu. Tada pasaulį apskriejo nuotraukos, kuriose matyti kariniai sunkvežimiai, masiškai iš miesto kremavimui gabenę karstus su mirusiaisiais. Italijoje virusas pražudė apie 188 000 žmonių. Tai viena labiausia pandemijos paveiktų pasaulio šalių.

Paskelbus apie tyrimą, G. Contė pareiškė, kad vienu sunkiausių momentų, kuriuos yra tekę patirti Italijai, jis veikė visiškai atsakingai. Jis pabrėžė, kad bendradarbiaus su teisėsauga. Tą patį pažadėjo ir tuometinis sveikatos ministras R. Speranza.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją