Du traukiniai susidūrė prie tunelio netoli Larisos miesto antradienį prieš vidurnaktį. Du vagonai buvo sutraiškyti, trečiasis užsidegė, viduje įstrigo žmonės. Priešgaisrinės tarnybos atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad gelbėtojų komandos visą naktį ieškojo išgyvenusiųjų, tačiau tikimybė menksta. „Laikas dirba ne mūsų naudai“, – sakė ji.

Keleiviai pasakojo apie siaubo ir chaoso scenas po avarijos, traukiniui apvirtus daugelis stengėsi išvengti stiklų duženų ir nuolaužų, išdaužė langus, kad išsigautų lauk.

Avarijos metu budėjęs stoties viršininkas vėliau ketvirtadienį turi stoti prieš prokurorą vidurio Graikijos Larisos mieste. 59 metų viršininkas turės paaiškinti, kodėl keleiviniam traukiniui su 350 žmonių buvo leista kelis kilometrus važiuoti ta pačia linija kaip ir prekiniam traukiniui. Jis bus apkaltintas žmogžudyste dėl neatsargumo, jei bus pripažintas kaltas, jam gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Įvykio vietoje dirbę gelbėtojai teigė, kad su tokio masto nelaime anksčiau nebuvo susidūrę. Daugelis kūnų neatpažįstamai apdegę, kai kurie keleiviai atpažįstami tik iš kūno dalių. Manoma, kad keli žmonės vis dar yra dingę, tarp jų - du Kipro piliečiai, tačiau valdžios institucijos dar nepaskelbė oficialių duomenų.

Nelaimės vietoje trečiadienį apsilankęs ministras pirmininkas Kyriakas Mitsotakis pažadėjo, kad tragedija bus „visiškai ištirta“. Jo žodžiais, „viskas rodo, kad, deja, ją daugiausia lėmė tragiška žmogaus klaida“. Valdžia paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą.

Graikijos transporto ministras įteikė atsistatydinimo pareiškimą praėjus kelioms valandoms po avarijos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją