Antradienį vienas aukšto rango Valstybės departamento pareigūnas sakė, kad „Kinija nuo pat pradžių įvairiais būdais remia Rusijos karą Ukrainoje“, nors ir neteikia mirtinos pagalbos.

„Mes labai aiškiai tai pasakėme kinams. Valstybės sekretorius tai padarė Miunchene, o prezidentas ir patarėjas nacionalinio saugumo klausimais ankstesnėmis progomis tai tiesiogiai sakė kinams“, – teigė valstybės sekretoriaus padėjėjas Rytų Azijos ir Ramiojo vandenyno reikalams Danielis Kritenbrinkas.

Jis kalbėjo Atstovų rūmų Užsienio reikalų komiteto posėdyje ir pabrėžė, jog Pekinas skleidžia Rusijos propagandą ir savo paties dezinformaciją, kad „paremtų Rusijos karą ir dėl jo, visiškai nepagrįstai, apkaltintų Vakarus, JAV ir NATO“. D. Kritenbrinkas pridūrė, kad Kinija stiprina ekonominius ryšius su Rusija ir didina pirkimus iš jos.

JAV Prekybos departamentas įtraukė į juodąjį sąrašą 13 Kinijos subjektų, teikiančių paramą Rusijai, įskaitant vieną, „tiekiantį dalis Irano bepiločių orlaivių programai“, per Atstovų rūmų Užsienio reikalų komiteto posėdį sakė prekybos sekretoriaus pavaduotojas pramonei ir saugumui Alanas Estevezas.

„Nedvejodami įtrauksime įmones į Subjektų sąrašą, kai tik gausime faktinių duomenų, kad jos vykdo tiekimus Rusijai. Šiuo požiūriu atidžiai stebime visas trečiąsias šalis, ypač Kiniją“, – sakė A. Estevezas.

Kaip pranešta anksčiau, Kinija visame pasaulyje išleidžia milijardus dolerių, kad skleistų piktybinę propagandą, įskaitant dezinformaciją, atitinkančią Rusijos naratyvus apie Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją