„Skelbiu, kad nuo rytojaus visiškai atsisakoma reikalavimo dėvėti kaukes“, – antradienį trumpoje spaudos konferencijoje sakė vyriausybės vadovas Johnas Lee. Kaukių prievolės neliks visose viešose zonose – ir vidaus, ir lauko erdvėse.

Kaukių nebus reikalaujama ir viešajame transporte, kalbėjo Kinijos specialiojo administracinio regiono premjeras. Tačiau ligoninės ir slaugos namai galės taikyti savo taisykles.

Milijoninis Honkongas buvo vienas paskutiniųjų pasaulio miestų, kuriuose dėl koronaviruso pandemijos dar galiojo kaukių prievolė viešose vietose. Ji buvo įvesta prieš beveik trejus metus ir galiojo beveik 1 000 dienų.

Specialiajame administraciniame regione, kaip ir žemyninėje Kinijoje, visą pandemijos laikotarpį galiojo labai griežti ribojimai. Vyriausybė Pekine gruodį staiga atsisakė nulinio kovido strategijos ir nuo tada de facto atšaukė beveik visas koronaviruso priemones.

Honkongui atsisakius kaukių prievolės, ir specialiajame administraciniame regione nelieka paskutinės griežtos taisyklės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją