Tokia situacija tęsėsi apie pusantros valandos, apie 11.15 val. Lietuvos laiku pranešta, kad oro uostas vėl atidaromas.

Remiantis pirminiais duomenimis, mieste buvo įvestas planas „Koviorׅ“ („Kilimas“).

Neatpažinto skraidančio objekto buvo pareikalauta nedelsiant nusileisti, o visiems ore esantiems lėktuvams, išskyrus karinius ir gelbėjimo, liepta palikti oro erdvę.

Vadovaujantis „Flightradar“ duomenimis, danguje iš tikrųjų nebuvo civilinių lėktuvų.

Kaip skelbia Rusijos žiniasklaida, buvo pakelta naikintuvų.

„Sankt Peterburge dėl neatpažinto skraidančio objekto įvestas planas „Kovior“. Pulkovo oro uostas nepriima lėktuvų“, – rašoma „Telegram“ kanale.

Patikslinama, kad planas „Kovior“ įvedamas neteisėtai kirtus sieną.

Taip pat Pulkovo oro uoste buvo draudžiama leistis civiliniams lėktuvams – jie turėjo sukti ratus tam tikru atstumu nuo Sankt Peterburgo. Tokią išvadą galima padaryti peržiūrėjus „Flightradar“ duomenis.

Miesto valdžia patvirtino, kad Pulkovo oro uoste laikinai sustabdyti skrydžiai, priežastys nenurodomos.

Rusijos gynybos ministerija vėliau išplatino pranešimą, esą vyko mokymai.

„Mokymų metu budinčios oro gynybos pajėgos sprendė tariamo įsibrovėlio taikinio aptikimo, perėmimo ir identifikavimo bei sąveikos su pagalbos tarnybomis klausimus. Dalyvavo oro gynybos pajėgų naikintuvai“, – ministerijos komentarą cituoja „RIA Novosti“.

Sprendžiant iš skrydžių sekimo portale „Flightradar24“ pateikiamos informacijos, danguje virš Sankt Peterburgo ir Leningrado srities nebeskraidė civiliniai lėktuvai. Iš Maskvos į Sankt Peterburgą skridę orlaiviai suko ratus arba grįžo atgal, rašė „Kommersant“.

Televizijos kanalas REN, cituodamas anoniminį šaltinį, pranešė, kad virš Pulkovo oro uosto 200 kilometrų spinduliu uždaryta oro erdvė. „Danguje yra karinių lėktuvų, ieškomas pažeidėjas“, – nurodė televizijos kanalas.

Leidinys „Fontanka“ skelbė, kad dangus virš Sankt Peterburgo uždarytas dėl neatpažinto skraidančio objekto, pastebėto už 160–200 kilometrų nuo miesto.

Kaip pranešė naujienų portalas, informaciją apie neatpažintą skraidantį objektą Rusijos gynybos ministerija savo kanalais persiuntė Pulkovo oro uostui, tad oro uoste nesileido ir iš jo nekilo lėktuvai, o oro erdvė virš miesto – uždaryta, tai leidiniui patvirtino Sankt Peterburgo valdžiai artimas šaltinis.

Kaip rašė „Telegram“ kanalas „112“, neatpažintas objektas „panašus į didelį bepilotį“.

Į dangų buvo pakelta naikintuvų, pridūrė „Fontanka“. Portalo skaitytojai pasakoja, kad naikintuvai girdimi netgi miesto centre. Remiantis „112“ duomenimis, kalbama apie „Su-35“ ir „Mig-31“.


Naktį kitame Rusijos krašte taip pat buvo neramu.

Rusijos kompanijos „Rosneft“ naftos bazėje Krasnodaro krašto Tuapsės mieste naktį į antradienį kilo gaisras. Vietos gyventojai skundėsi girdėję sprogimus, o socialiniuose tinkluose rašoma apie „Ukrainos dronų ataką“, praneša portalas „rbc.ua“.

Pasak leidinio „Meduza“, ugnis naftos bazėje įsiplieskė apie antrą valandą nakties. Vietos gyventojai girdėjo, kad jos teritorijoje kelių sekundžių intervalu nugriaudėjo du sprogimai.

Socialiniuose tinkluose teigiama, kad esą naftos bazę atakavo „du nenustatyti dronai“. Rusijos propagandistai tvirtina, kad tai buvo „Ukrainos bepilotės skraidyklės“.

Rusijos „Telegram“ kanaluose „Baza“ ir „Shot“ teigiama, kad naftos bazę „atakavo dronai su sprogmenimis“, jie nukrito už 100 metrų nuo naftos saugyklos.

„rbc.ua“ duomenimis, už 30 metrų nuo sprogimų vietos yra Rusijos gynybos ministerijos kareivinės.

Vietos valdžia ramina rusus ir tvirtina, kad „nėra priežasčių nerimauti“. Pasak gelbėtojų, jiems pavyko „greitai užgesinti gaisrą“, ir ugnis „nepasiekė naftos rezervuarų“.

Tuapsės miesto vadovai paragino gyventojus „neplatinti melagingos informacijos“, kadangi už tai „numatyta atsakomybė“.

Portalas primena, kad pirmadienį Rusijos Belgorodo miesto gyvenamuosiuose rajonuose nukrito trys bepilotės skraidyklės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)