Aukšti JAV pareigūnai vos sekmadienį sakė esantys „įsitikinę“, kad Kinija svarsto galimybę tiekti Maskvai mirtinus ginklus, ir pradėjo diplomatinio spaudimo kampaniją, kad ją atgrasytų.

Ukrainos karinės žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas pirmadienį davė išsamų interviu „Amerikos balsui“ ir paklaustas apie tokią galimybę sakė: „Šiai nuomonei nepritariu.“ „Kol kas nemanau, kad Kinija sutiks perduoti Rusijai ginklų, – sakė jis. – Nematau jokių požymių, kad apie tai net būtų kalbama.“

Anksčiau šį mėnesį JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas per įtemptą susitikimą su Kinijos kolega pareiškė Vašingtono susirūpinimą dėl galimų ginklų siuntų, o Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktorius per interviu sekmadienį sakė manantis, kad Pekinas vis dar svarsto tokią galimybę. Daugelis Amerikos žiniasklaidos leidinių citavo neįvardytus JAV pareigūnus, sakiusius, kad Kinija svarsto, ar tiekti Rusijai bepiločius orlaivius ir kai kuriuos šaudmenis.

Paklaustas konkrečiai apie JAV vertinimą, K. Budanovas sakė: „Esu žvalgybos vadovas ir remiuosi, su visa pagarba, ne atskirų žmonių nuomone, o tik faktais. Tokių faktų neturiu.“

Kalbėdamas apie tai, kur dar Rusija galėtų įsigyti ginklų, K. Budanovas sakė, kad, neskaitant nepatvirtintų pranešimų apie siuntas iš Šiaurės Korėjos, „bene vienintelė šalis, iš tikrųjų tiekianti daugiau ar mažiau rimtą ginkluotę, yra Iranas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją