„Šiandien po pietų pirmininkė taip pat susitiks su Jo Didenybe Karaliumi“, – žurnalistams sakė ES atstovė spaudai Dana Spinant, papildydama Ursulos von der Leyen dienotvarkę šalia susitikimo su JK premjeru Rishiu Sunaku.

Bakingemo rūmai patvirtino šį susitikimą.

„Karalius mielai susitinka su bet kuriuo pasaulio lyderiu, jei jis lankosi Didžiojoje Britanijoje, ir vyriausybė jam pataria tai daryti“, – žurnalistams sakė atstovas spaudai. – Valstybės vadovas ir pirmininkė pirmadienį vėlyvą popietę susės prie arbatos puodelio per susitikimą, kuriame, kaip tikimasi, bus aptartos įvairios temos, įskaitant klimato kaitą ir padėtį Ukrainoje“.

U. von der Leyen tviteryje paskelbė nuotrauką, kurioje ji matyti Londone išlipanti iš traukinio, važiuojančio per Lamanšo sąsiaurį, bet neužsiminė apie karališkąjį kelionės etapą.

U. von der Leyen ir R. Sunakas planavo surengti, kaip jie vadino, „baigiamąsias derybas“ prieš pristatydami po „Brexit“ taikytinų prekybos taisyklių pakeitimus Šiaurės Airijai – proveržį, kuriuo siekiama atkurti įtemptus santykius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją