Paprastai tokie posėdžiai šaukiami tik kartą ar du per metus, tačiau pastarasis plenarinis posėdis vyksta praėjus vos dviem mėnesiams po ankstesniojo, kai irgi buvo aptariamos žemės ūkio problemos. Neįprastas žemės ūkiui skirtų susitikimų dažnumas paskatino spėliones, kad Šiaurės Korėja patiria rimtą maisto produktų stygių.

Pietų Korėjos susivienijimo ministerija teigia, kad būta pranešimų apie mirčių nuo bado atvejus Šiaurės Korėjoje. „Manome, kad maisto trūkumas ten yra didžiulis“, – praėjusią savaitę sakė ministerijos atstovas ir pridūrė, kad Pchenjanas, regis, prašė pagalbos maistu iš Pasaulio maisto programos. Šiaurės Korėją stebinčioje svetainėje „38 North“ sakoma, kad dabartinis maisto trūkumas šalyje yra didžiausias per pastaruosius dešimtmečius.

Branduolinių ginklų turinčiai Šiaurės Korėjai dėl jos ginklų programų taikomos įvairios sankcijos ir šalis jau seniai patiria sunkumų save išsimaitinti. Dėl infrastruktūros stokos, miškų naikinimo ir dešimtmečius trukusio netinkamo valstybės valdymo šalį dažnai niokoja stichinės nelaimės, įskaitant potvynius ir sausras. Dėl koronaviruso pandemijos ilgai buvo uždarytos sienos, priemonės tik neseniai buvo sušvelnintos, kad būtų galima prekiauti su kaimynine Kinija.

Badas jau ne kartą buvo ištikęs Šiaurės Korėją. Manoma, kad praėjusio amžiaus dešimtąjį dešimtmetį nuo bado mirė šimtai tūkstančių žmonių, o kai kuriais skaičiavimais, milijonai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją