Vaizdo įraše – penki uniformuoti vyrai, jų veidus beveik visiškai slepia kaukės, vienas iš jų skaito kreipimąsi iš popieriaus lapo. Vaizdo įrašo autentiškumo, taip pat šių žmonių tapatybės BBC negali patvirtinti.

„Mus perdavė į DLR pirmosios slavų brigados kontrolę, kur mus, teritorinės gynybos karius, per vieną dieną suformavo į šturmo būrius ir pasiuntė šturmuoti Avdievsko įtvirtintą rajoną be jokios artilerijos, ryšių, desantininkų, žvalgybos paramos – išžudyti“, - sakoma pareiškime.

Jame taip pat pažymima, kad vadai, kurių pavardžių ir laipsnių kariai nežino, nes jų nesako, vadina mobilizuotus karius „nereikalinga medžiaga“ ir tiesiogiai teigia, kad „vienintelis šansas išgyventi – būti sužeistam"“

„Vadai šaudo iš kulkosvaidžių ir pėstininkų kovos mašinų į mūsų mobilizuotus karius, nes jie atsisako eiti į šturmo dalinius“, - teigiama kreipimesi.

Vaizdo įrašą galite pamatyti ČIA.

Vasario pradžioje to paties pulko mobilizuoti kariai jau buvo užregistravę panašų kreipimąsi į V. Putiną, gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Irkutsko valdžią. Jame jie skundėsi, kad buvo apmokyti tarnauti teritorinėje gynyboje, bet paskui iš jų suformuotas šturmuotojų dalinys, nors jie neturėjo tinkamo pasirengimo.

„Vadovybė abejinga mūsų gyvybėms. Vadovybė jau šeštą kartą pildo savo štabą naujais mobilizuotaisiais. Prašome pagalbos. Daugiau nėra, kur kreiptis“, - teigiama naujajame kreipimesi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)